Етър излъга Верея в края на мача на стадион „Трейс Арена“

Отборът на Етър постигна много ценен успех с 1:0 като гост на Верея в среща от 15-ия кръг на Първа лига. Попадението за гостите от Велико Търново реализира Флорент Боджадж в 83-ата минута след добър пас на Пламен Гълъбов и добро пропускане на топката от страна на Иван Стоянов.

Гостите първи създадоха опасно положение пред вратата на противника с удар на Флорент Боджадж от далечна дистанция. в 15-ата минута, който Георги Георгиев изби. Шест минути по-късно Аласана Мане повтори опита на Боджадж, но ударът му премина покрай левия страничен стълб.
През първата част домакините играха по прибрано и организирано в защита и не допуснаха изненади пред своята врата Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулев резултат след полувреме.

В 56-ата минута Верея пропусна отличен шанс да поведе в резултата. Капитанът на старозагорци Здравко Илиев напредна по десния фланг към наказателното поле и пусна и центрира по земя през търновската врата, но Дино Мартинович не успя да засече топката.

В следващите минути играта бе сравнително равностойна и мачът клонеше към нулево равенство.
Но в 83 – та минута Етър отбеляза голът, който им донесе трите точки. Боджадж не сгреши и изведе тима си напред в резултата, след като получи подаване от Пламен Гълъбов и със силен удар с левия крак намери далечния ъгъл на вратата зад Георги Георгиев.


image0 (9K)