Любопитно

Ехаа! Любо Нейков влиза в „Мастър шеф“

„Диви патици. С боровинков сос, с плодове и арпаджик. Правя гиии – един път!”. Това е култова реплика на Любо Нейков от хитовия филм „Мисия Лондон”. Но това, което малцина знаят, е, че той наистина може да сготви такава сложна рецепта.

Още по-любопитното е, че в този сезон на „Мастър шеф” Нейков ще си партнира рамо до рамо с профитата за голямата награда. Комикът е решил да покаже таланта си в кухнята, редом с непрофесионалните готвачи на България, пише „България днес”. „Ако не бях открил театъра, щях да съм собственик на ресторант. За мен готвенето е почивка”, казва актьорът. И споделя, че неведнъж му се е случвало късно вечер да влезе в кухнята и да се развихри до малките часове на нощта. Колегите на Нейков отдавна са го признали като кулинар и отлично знаят какъв майстор е в кухнята.

Много често им дава рецепти, основно на Ненчо Илчев, но и на останалите си колеги. „Рибената му супа ми е любима”, кефи се колегата на Любо. За ястието още се говори и в интерхотел „България” в Бургас. Преди години екипът на „Комиците” пристигнал на турне в града и Нейков решил да се изяви в кухнята. Актьорът приготвил такава рибена чорба, че всички останали очаровани от нея. „Опитвал съм всякаква кухня, но съм цар на българската. Пазя и стари рецепти. Всяка година приготвям домашен суджук и луканка. Правя ги по рецепта на Васил Банов и на баща ми”, хвали се Нейков. Актьорът е известен и с тиквената си супа, а напоследък е станал факир в приготвянето на диетични рецепти.

„Откакто отслабнах, сам си правя ябълков пай, от който и 200 грама не можеш да качиш”, смее се актьорът.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Новатори в Пловдив: Ще возят бюлетини с градския транспорт и „Чистота“

Ще се включи и техниката на "Паркове и градини"...

35 минути ago

Засилени мерки за великденските празници, къде родната полиция ще ни пази?

Предстоят тежки дни от гледна точка на трафика...

39 минути ago

Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев

Политическата кариера на Василев започна в ИТН...

59 минути ago

Хванаха шофьор със 146 км/ч на ограничение 50 км/ч

Скоростта е засечена от екип на РУ-Твърдица...

един час ago

Ще запомним НС с перманентна предизборна кампания

Хронично негласуващите са хора с успешен бизнес...

един час ago
image0 (9K)