Жега до 37°С в петък, на места с кратък дъжд

Жега до 37°С в петък, на места с кратък дъжд

Снимка: архив, БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре сутринта ще бъде слънчево.

Около и след обяд ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната – и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина – до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са между 32°С и 37°С, в София – около 32°С. Атмосферното налягане ще остане малко по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26°С и 30°С. Температурата на морската вода е 24°С – 25°С. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°С, на 2000 метра – около 17°С.

В събота сутрин ще бъде слънчево. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи, придружени и с гръмотевици. По-голяма е вероятността за локални интензивни явления в Северозападна България. Вятърът ще е от източната четвърт, слаб, в източните райони от страната, където ще остане предимно слънчево – до умерен. Температурите слабо ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 33°С и 38°С.

През нощта срещу неделя и в неделя вятърът ще се обърне от северозапад и ще се усили. Облачността ще е променлива, на места ще превали и прегърми, по-интензивно в североизточните райони и планините. Без валежи ще остане в западната част на Дунавската равнина и по Черноморието. Температурите отново ще се понижават.
 

https://www.dnes.bg/ … https://kupi-sega.bg Бъди оригинален! Интересни подаръци за скъпи хора! КУПИ СЕГА! https://kupi-sega.bg/


image0 (9K)