Жена, избягала от войната в Украйна, роди по спешност в Казанлък тази нощ

Жена, която е успяла да избяга от войната в Украйна, роди по спешност в Казанлък тази нощ, научи ЗАРАТА

Бебето е момченце.
„Майката е добре, бебето също. Майката е от Киев. Пътувала е с бащата и бабата 3 дни от Киев към Турция и в крайна сметка роди по спешност тук”, разказа пред Нова тв д-р Ивана Нихтянова.

Раждането е станало в последните минути на 8-ми март. Анастасия и нейни роднини са пътували от Киев към Турция. Вероятно заради хилядите пропътувани километри и стресът раждането настъпва по-рано.

Насочват Анастасия към най-близката болница. Там тя попада в ръцете на ръководителя на акушеро-гинекологичното отделение в казанлъшката болница д-р Ивана Нихтянова, съобщава местната PressTV.

„Първо трябваше да стабилизираме майката, тъй като беше много изтощена“, казва гинеколожката.

Раждането е естествено, като на бял свят се появява момченце – Марк с тегло от 3,5 кг. Лекарите са успели да настанят в хотел и роднините на Анастасия, които пътували с нея.

Това е четвъртото бебе на украински бежанци, което се ражда в България. Навръх 3 март в бургаската болница „Дева Мария“ 39-годишната Олена стана майка на момченце – Михайло. На другия ден се появи на бял свят малката Ана във Варна, след като майка й напуска Одеса. Още в първия ден на войната 36-годишната Шурена и нейното семейство напускат Украйна. След нея роди и първото си дете в Силистра 19-годишната Оля Ребчук, студентка от Одеса.


image0 (9K)