Жена от Разград дари част от пенсията си за пострадалите в Турция

Жена от Разград дари част от пенсията си за пострадалите в Турция
Жена от Разград дари част от пенсията си за пострадалите в Турция

Снимка: БГНЕС

Маринка Данаилова от Разград дари част от пенсията си за пострадалите от земетресенията в Турция. Съвсем спонтанно възрастната разградчанка решила да се включи в дарителската кампания, организирана от Районното мюфтийство в лудогорския град, съобщи за БТА районният мюфтия Мехмед Аля.

Той обясни, че тази сутрин, след като получила пенсията си, Данаилова дошла в джамията и със сълзи на очи предоставила 200 лв. Тя заявила, че тези пари за нея значат много, но ги предоставя с радост в името на това да помогне на хората, които имат по-голяма нужда. Това е трогателен и стоплящ сърцата жест с огромна стойност, каза районният мюфтия на Разград. Той изказа своята дълбока благодарност към възрастната жена и ѝ пожела да бъде здрава, да запази своята вяра в доброто и да я предава на другите около нея.

Мехмед Аля посочи, че много хора в региона показват съпричастност и подават ръка за помощ към пострадалите. Кампанията на Районното мюфтийство за набиране на парични дарения ще продължи до неделя. Дарения могат да се правят както в молитвените храмове във всички населени места на областта, така и в самото Районно мюфтийство. Във вторник набраните средства ще бъдат внесени по сметката на Главно мюфтийство.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)