Жена роди на 57, след като загуби дъщеря си

Учителка от Ню Хемпшир се превърна в една от най-възрастните родилки в САЩ, съобщават местните медии. 57-годишната Барбара Хигинс даде живот на момченце, след като загуби дъшеря си.

„Победихме съдбата и шанса, който ни даваха!“, каза съпругът й Кени Банжоф. „Толкова се гордея с нея, беше като войник през цялото това време“. Барбара Хигинс била диагностицирана с мозъчен тумор, докато опитвала да забременее и била успешно оперирана.

Хигинс и съпругът й Кени Банцхоф от гр. Конкорд продължават да скърбят за починалата си дъщеричка Моли. През последните години съпрузите, които имат по-голяма дъщеря, си мислели за още едно дете и намерили клиника за ин витро в Бостън, с чиято помощ да опитат да осъществят желанието си. Така 57-годишната жева в събота даде живот на здраво момченце с тегло 2,63 кг, което носи името Джак.

„Да, уплашена съм, но съм и така въодушевена“, казва Хигинс пред местен вестник. Тя е учител по физическо и казва, че не спряла да се упражнява, докато не постъпила да ражда.

Като дългогодишен атлет Хигинс казва, че третата й бременност е била лесна, благодарение на добрите гени и активния начин на живот. Тя спеделя, че е вдигала тежести до деня, в който е започнала раждането.

Но преди щастливия момент, Хигинс и Банжоф трябваше да понесат съкрушителната загуба на дете през 2016 г. „Моли беше на 13, имаше недиагностициран мозъчен тумор и почина внезапно“, сподели Барбара.

Тя казва, че се е била обсебена от мисълта да забременее отново. „Започнах да сънувам тези мечти, че искам да имам дете, и си помислих“ Добре, Барб, това е малко лудо“, каза тя.

 

 


image0 (9K)