Жерар Депардийо е разследван по обвинение в изнасилване

Френски прокурори съобщиха, че филмовата звезда Жерар Депардийо е разследван по обвинение в изнасилване и сексуално посегателство. Обвинителите са отворили отново случай отпреди две години.

Прокурорите коментираха публикации за изтекли части от обвинението. Според френски медии 72-годишният актьор, който е носител на най-високата военна и гражданска награда в страната – Ордена на почетния легион, е обвиняван от актриса и танцьорка за нападение срещу нея в дома й през 2018 г.

Случаят беше прекратен през 2019 г., но сега отново е подновен. Властите съобщиха, че на Депардийо не е наложена мярка за неотклонение. Адвокатът на актьора не е коментирал последните съобщения. Преди това обаче той е казвал, че Депардийо „абсолютно отрича каквото и да е изнасилване, сексуално посегателство или престъпление“.

Депардийо стана прочут актьор с ролите си във френското кино, след което проби и в Холивуд с комедията от 1990 г. „Зелена карта“, а по-късно и със зрелищния исторически филм „1492: Завладяването на рая“.

След като се оплака от високите данъци във Франция, Депардийо получи почетно белгийско гражданство през 2013 г. През същата година президентът на Русия Владимир Путин му даде и руско гражданство.

Украйна наложи санкции на Депардийо през 2015 г. заради публичните му изказвания, че страната е „част от Русия“.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)