Журналисти от Bit се барикадиха в сградата на телевизията, искат си заплатите от новия собственик

Новите собственици закриха студиото в Чикаго и уволниха легенрадната тв водеща на Си Ен Ен Ралица Василева

[ad id=“225664″]

Над 100 журналисти, оператори и служители се барикадираха в сградата на Bit  в знак на протест, след като не си получават заплатите вече 2 месеца – след сделката за продажбата на телевизията. Намеренията им са да не мръднат, докато не наложат волята си над новия собственик, продуцента Мирослав Янев.

С идването му предаванията на медията, без новините, бяха спрени. Тези дни беше закрито и нейното първо студио, откъдето стартира, преди да дойде в България – центърът в Чикаго. Оттам беше уволнена легендата на БНТ и Си Ен Ен Ралица Василева. Напусна и директорът Сашо Диков, който смени в екипа на Слави изгонения по-рано от Нова Васил Иванов. По ирония на съдбата, за част от колегите, това е дежа вю, тъй като същата история вече им се случи в ТВ7, където работеха по-рано.

[ad id=“238430″]

„Длъжни сме да се преборим за достойнството си, защото започваме да легитимираме една отвратителна норма. Според думите на адвокат Хаджигенов няма на какво да се надяваме. Той е готов да ни защити, но каза, че сегашният собственик Мирослав Янев е един фиктивен човек“, обяви продуцентът на предаването „О! Здравей“ Соня Момчилова пред ПИК.

[ad id=“237001″]

„Не се знае защо не се изплащат заплати и как е сключена сделката, след като не са изплатени всички задължения на телевизията“, коментира тя.

„Не сме получили обяснение защо така рязко беше спряна програмата. Казаха ни само, че това е заради новата програмна схема, която се подготвя“, допълват служителите на телевизията.

[ad id=“236999″]

„Имам син, един млад мъж, не искам да оставя с впечатлението, че майка му е една мишка или една мазилка в стената. Тук не работят роби. За първи път срещам подобно отношение от отсрещната страна“, коментира емоционално журналистката Кармелита Тонева.

„100 души са смачкани, без достойнство и без заплати“, добави тя.


image0 (9K)