Полезни съвети

Забравете скъпите препарати: Таблетка аспирин прави чудеса с прането ви

Какво да направим, та бялата дреха да не получи този грозен сив цвят и да не пожълтява след многото изпирания? Как да премахнем петната и да върнем на дрехите вида, в който са били, когато са били закупени?

Изненадващо, но е възможно да се върне първоначалната белота на дрехите, а всичко, което ви е необходимо, е един обикновен аспирин!

Разтворете 5 таблетки аспирин 300 мг в 7 — 8 литра топла вода. Поставете дрехите в този разтвор и ги оставете да престоят за през нощта. Предварително можете да надробите таблетките на по-дребни парчета и така по-бързо ще се разтворят и по-активно ще действат.

Добавете няколко таблетки аспирин директно в перална машина, когато перете бельо. Това средство ще възстанови първоначалната белота на посивелите неща.

Ако преди самото пране в пералнята дрехите са били предварително потопени в разтвора от вода и аспирин, ефектът ще бъде още по-силен!

Тези, които са опитвали този трик казват, че действа по-добре от всеки избелващ прах за пране или препарат, защото не уврежда тъканта, а същевременно премахва цялата мръсотия. Така че можете да забравите за белината и скъпите препарати за пране. Една таблетка лесно разтваря мръсотията и което е най-важно – помага да запазим природата по-чиста.

Източник – Жена на върха

Иван Дарийков

Share
Published by
Иван Дарийков

Recent Posts

Ноле разкара още един треньор

Той обмисля да продължи сам...

13 минути ago

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

един час ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

2 часа ago

ЦСКА отрекоха Бербатов да е президент на клуба

С него дори не са водени разговори...

2 часа ago
image0 (9K)