В „Завинаги“: След 7 години… 36 са децата в имението на Боран!

Тази вечер в един от последните епизоди на хитовия турски сериал „Завинаги“, направен по действителен случай, Осман изрича думите, в които се заключва цялата безпомощност след смъртта на Есма: Тя остави всичко без стопанин.

И всичко свършва… “Завинаги”… Есма си отива

Вероятно в това кратко изречение, изтъкано от мъка, синът визира и осиротяването на всички след загубата.
Сюрея се манесва в разговора на приседналите в хола на конака, припомняйки им, че Есма е изживяла всичко, била е много щастлива, затворила е книгата и си е тръгнала в покой точно така, както е искала… Като Гарип.

След повече от година: Големият финал на “ЗАВИНАГИ”!

Синовете и снахите взимат решение да останат заедно в имението според желанието и на тяхната султанка.

Адем посещава психоложката. Виждаме чернобрадия облечен в светли дрехи – нещо крайно непривично за неговия стил и усещане. Гюнеш обаче бавно успява да го променя. С Идил коментират кое е провокирало преобръщането на Есма от гневна и властна особа в разбираща и толерантна жена. Специалистката казва, че тя е могла и да продължи да бъде обидена, сърдита, недоволна, неудовлетворена, но само неин е бил изборът да се наслади на любовта и да изживее щастието. Огромно признание се съдържа в думите на Адем, който припомня реплика на психоложката отпреди един сеанс: Целият свят не може да даде това, което не е дала майката на детето си. Той отдава на Есма прекрасни синовни чувства, изричайки фразата, че дори смъртта на собствената му майка не го е разтърсила толкова.

Двамата стигат до един много интересен въпрос: Защо досега в сеансите не са говорили за смъртта като естествен завършек на живота. Адем сам дава отговора, който е толкова логичен, че е чак стряскащ. Според него, при всички изтърпяни катаклизми, той просто не е имал какво да губи. Докато в днешно време, новият Адем има всичко, за което е мечтал винаги – семейство, жена, деца. Но Идил го връща назад и му припомня, че и по-рано е имал богатство, майка, жена, която е обичал, но тогава все още е предпочитал да воюва, не да вижда положителното в живота си. Чувството за пълноценност се появява едва тогава, когато човек приеме себе си напълно.

След 7 години в имението …

Моравата пред къщата в имението на Боран е изпъстрена с постелки и огласена от детски смях. Едната от близначките на Назиф и Гюлистан се казва Есма, точно както беше обещал баща ѝ на султанката. Там са и порасналите Ария и Емир, а Назиф съобщава през смях, че децата в конака са цели 36! Не всички наследници разбира се живеят там, но ги има някъде по света. Издънките от корена на Есма… Всички влизат вътре, защото започва излъчването на концерта на Сюрея.

Основават Фондации „Боран“ и „Селимер“, които да помагат в образованитео на бедни деца. Фирмата на братята се е разширила много. Фикрет, Адем и Акиф са рамо до рамо.

А Фарук движи нещата в ресторанта си изключително успешно. А дъщеря му Яз е плътно до баща си.


image0 (9K)