Завърши разследването за руска намеса в изборите в САЩ

Специалният прокурор Робърт Мълър приключи разследването си за намеса на Русия в изборите в САЩ и възможна координация със сътрудниците на президента Доналд Тръмп, предаде АП.

Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че вчера Мълър е предал окончателния си доклад на главния прокурор Уилям Бар, който се запознава с него. Докладът на Мълър все още е конфиденциален. Следващите стъпки са на главния прокурор, Конгреса и по всяка вероятност на федералните съдилища. Не е ясно каква част от доклада ще стане публична или ще бъде предоставена на Конгреса. Бар заяви, че ще напише свой собствен доклад, обобщаващ заключенията на Мълър.

Адвокатите на Доналд Тръмп искат да се запознаят предварително със заключенията на Робърт Мълър, преди те да бъдат огласени. Адвокатът на Тръмп Рудолф Джулиани уточни обаче, че няма гаранции, че юристите на президента ще имат възможност да го направят.

В съвместно изявление Джулиани и другият адвокат на Тръмп, Джей Секулоу, също така изразиха задоволство от самия факт, че Мълър е предал доклада си. Белият дом заяви, че все още не го е получил, нито е бил осведомяван за съдържанието му. 


image0 (9K)