Стара Загора

Завърши ремонтът на 12 км участък от АМ „Тракия“ между п. в. „Белозeм“ и п. в. „Оризово“

Завърши ремонтът на 12 км участък от АМ „Тракия“ между п. в. „Белозeм“ и п. в. „Оризово“ в посока Бургас

От утре продължава работата в платното за София, съобщиха от АПИ

Завърши ремонтът на 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени. Ремонтираният участък е от 156-ти км, след пътен възел „Белозем“, до 168-ми км преди пътен възел „Оризово“. От утре – 6 ноември, строителните работи продължат в същия 12 км участък в платното за София. Трафикът ще преминава двупосочно в ремонтираното трасе за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта до 70 км/ч.

Заради ремонтните работи в платното за София, пътуващите по АМ „Марица“ от Свиленград към София ще могат да продължат по АМ „Тракия“ като на п. в. „Оризово“ се качат на АМ „Тракия“ в посока Бургас и на п. в. „Чирпан“ обърнат посоката към София.

Ще бъде затворена и връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия“ в посока София към третокласния път III-666 Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при п. в. „Чирпан“ и да се отклонят към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Ремонтните дейности в обновеното 12-километрово платно за Бургас започнаха в началото на октомври. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтът се изпълнява от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала „Тракия“.

Дружеството ще работи максимално мобилизирано, за да може и ремонтът на платното за София да завърши колкото се може по-скоро. В посока Бургас се ремонтира и 2-километрова отсечка между км 198-ми км и км 200. Очаква се строителните дейности на АМ „Тракия“ да завършат най-късно до края на годината.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Още един български баскетболист изгоря за залози

Мартин Стефанов отнесе една година наказание...

24 минути ago

Интернет с магарета. Изолирано село се свързва за пръв път със света

Отдалеченото киргизко село Зардали не е включено в мрежата на страната. Но сега слънчевата енергия…

58 минути ago

Великденско ограничение на движението в София

Забраните около площад "Св. Александър Невски" са за 4 и 5 май...

един час ago

Велика събота – последният и най-благословен ден от Страстната седмица

Той е и последният и един от най-тежките дни на Великия пост...

2 часа ago

Времето днес: Облачно, дъждове с гръмотевици

На места валежите ще са значителни...

2 часа ago

Кои качества силният пол намира за атрактивни?

Зрялата жена не е дребнава и не прави драми...

9 часа ago
image0 (9K)