Задава се мач – реванш между Джошуа и Кличко

От лагера на Антъни Джошуа ще поискат временно отлагане на задължителната защита на световната титла във версия IBF, ако Владимир Кличко се съгласи на реванш. Това съобщи промоутърът на британския боксьор в тежка категория Еди Хърн.

27-годишният Джошуа нокаутира Кличко на „Уембли“ в края на миналия месец и спечели шампионските колани на IBF, WBA и IBO.

Британецът има първа задължителна защита на титлата си на IBF срещу Кубрат Пулев, но приоритет му е реванш с Кличко, ако украинецът не реши да се откаже от бокса.

„Ще поискаме разрешение за временно отлагане на задължителната защита по изключение, за до можем да се срещнем отново с Кличко. Тогава ще зависи от решението на IBF, дали ще ни го даде“, заяви Хърн.

Той е в добри отношения със „Зауерланд“, промоутърската агенция на Пулев, като намекна, че ще се стигне до подобно споразумение.

„Едно от нещата, които са важни за нас, е от „Зауерланд“ да не се противопоставят. Но ако Джошуа бъде лишен от титлата на IBF, то Пулев ще трябва да се боксира срещу Карлос Такам за вакантния колан. „Зауерланд“ не искат да възразяват. Говорим непрекъснато с Кале Зауерланд и съм уверен, че ще се разберем“, каза още Хърн.

Агентът вярва, че Кличко ще се възползва от опцията за реванш. Украинецът в момента е на почивка със семейството си и се очаква да вземе решение през следващия месец.

„Предполагаме, че Кличко ще поиска реванш. Вярвам, че това ще стане. Затова вече търсим подходящата дата“, каза още Хърн.

На този етап Кардиф е фаворит да приеме новата боксова битка между Джошуа и Кличко, а най-вероятно това ще стане на 28 октомври. Другите варианти за домакинство на срещата са Лас Вегас, Китай или Дубай.

[ad id=“218560″]


image0 (9K)