Задава се ретроградният Меркурий: Неразрешени проблеми и незабравени стари любови

След множеството астрологични събития през май, дойде ред на добре познатия на всички ретрограден Меркурий. Той ще настъпи на 18 юни, но някои представители на зодиака вече усещат неговото влияние.

Планетата ще забави своя ход до 26 юли, като този период ще бъде труден за доста от нас. Добре е да не се започват нови начинания, защото те ще претърпят провал.

„Ретроградният Меркурий ще попадне във водния знак Рак, карайки всички ни да се чувстваме прекалено емоционални“, обяснява астрологът Лесли Хейл. По думите й, заради емоциите, някои хора ще бъдат далеч от здравия си разум и не е изключено да направят грешки. На преден план ще излязат неразрешени проблеми и незабравени стари любови.

Овен

Ръководени от Марс и същевременно под влиянието на Меркурий, вие ще се почувствате разочаровани и неразбрани. Не са изключени проблеми в отношенията и конфликти на работното място. Най-доброто, което можете да направите е, да не избухвате, а да оставите нещата да се оправят от само себе си.

Телец

Ще изпитате трудности в комуникацията с околните през посочения период. За да избегнете недоразумения, внимавайте какво изричате на глас, за да не съжалявате после. Сега е моментът, в който трябва да бъдете по-концентрирани и да изпипвате детайлите.

Близнаци

Ако става дума за големи покупки и инвестиции, предприемайте ги, само ако имате финансова стабилност. Иначе винаги ще имате да връщате пари на някого. По време на ретроградния Меркурий сложете в ред документацията си, за да сте наясно с приходите и най-вече разходите, които имате. Спестявайте повече.

Рак

Меркурий попада във вашия знак, което ще ви донесе повече позитиви, отколкото негативи. Забавете малко темпото и обърнете внимание на своите нужди. Съсредоточете се върху това какво искате и как да го постигнете. Внимавайте за трудности във връзката, които може да предотвратите, ако прекарвате повече време с половинката.

Лъв

Ретроградният период ще ви накара да се усамотите и да направите ретроспекция на онова, което сте постигнали до момента. Мечтайте, но и стойте здраво на земята, за да не се разочаровате. Време е да спрете да разчитате на другите и да повярвате в потенциала си. Заради емоциите може да вземете грешни решения.

Дева

Ако отлагате трудни разговори или не можете да решите конкретен проблем, време е да се заемете с тях. Тъй като Меркурий е вашата управляваща планета, може да усетите затруднения в изразяването или да ви разберат погрешно. Ще поискате да поговорите с хора, които сте оставили в миналото.

Везни

Периодът ще е особено интензивен за вас. Ще имате много работа и не е изключено плановете ви за лятото да се променят. Неочаквани обрати на работното място ще ви накарат да бъдете по-отговорни. Завършете започнатите проекти преди 18 юни, за да ви е по-лесно по време на ретроградния Меркурий.

Скорпион

Поставили сте си високи цели и за вас те са на първо място, но имате нужда от рестарт. Хората около вас имат нужда от вниманието ви. Опитайте се да намерите баланс между работата и личните отношения. След като ретроградният Меркурий си отиде, се захванете с новите си планове, които няма да избягат.

Стрелец

Трябва да се съсредоточите върху две неща през периода – парите ви и любовта. Ще преосмислите връзката си или ще осъзнаете защо все още сте сами. Рискувате да ви измамят, ако се оставите само на чувствата. Не правете излишни покупки и не подписвайте документи до 18 юни.

Козирог

Вие винаги поставяте под съмнение чувствата на човека до себе си, а по време на ретроградния Меркурий тази ваша черта ще се изостри. Това ще доведе до конфликти с партньора. Вместо да казвате на глас всичко, което мислите, опитайте да се контролирате. Дайте думата и на другия, за да чуете какво мисли. Не бързайте да слагате край на отношенията!

Водолей

Ще трябва да свиете кръга от хора, с които работите. Ретроградният Меркурий ще ви донесе предизвикателства и от вас зависи дали ще откриете на кого може да се разчита и на кого не. От друга страна обърнете внимание на здравето си и помислете за почивка.

Риби

Спомените от миналото и проблемите ще ви накарат да бъдете доста разсеяни. Отделно сянката на Меркурий ще засили вашата чувствителност. Ще общувате трудно с близки и колеги. По време на ретроградния Меркурий ще ви потърсят „приятели“, които искат да се облагодетелстват от вас. Бъдете внимателни с тях и не ги оставяйте да ви се качат на главата.

Източник: tialoto.bg


image0 (9K)