Задръстванията по АМ „Тракия“ доведоха и до бой на пътя

Задръстванията по АМ "Тракия" доведоха и до бой на пътя
Задръстванията по АМ "Тракия" доведоха и до бой на пътя

Снимка: БГНЕС

Километричните задръствания заради текущи ремонти по магистрала „Тракия“ в неделния ден изнервиха шофьорите до крайност, като се е стигнало дори до масов бой в участъка между Ихтиман и София.

Кадри от мелето, предизвикано след неуспешен опит за шофиране в аварийната лента, бяха разпространени в социалните мрежи. Според очевидци водачът на автобус попречил на шофьор на лек автомобил с кърджалийска регистрация да влезе в аварийната лента. Маневрата ядосала мъжа зад волана на колата. Той и спътникът му слезли от лекия автомобил и нападнали водача на автобуса. Част от пътниците обаче се намесили в побоя и губещи накрая се оказали нападателите.

„Двама от „К“ регистрацията, слязоха да бият шофьора на автобуса, защото не ги пусна в аварийната лента. После от автобуса слязоха бая хора и момчетата с леката кола казаха, че повече така нямало да правят“, пише във Фейсбук очевидец на екшъна, цитиран от „24Родопи„.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че се налага движението между 11-и и 16-и километър да се осъществява в платното за Бургас заради гаранционен ремонт на фугите на мостови съоръжения. От АПИ призоваха шофьорите за търпение, тъй като нямало как работата да се преустанови и било нужно време за набиране на якост на бетонната конструкция.

Другият проблематичен участък е при мостовото съоръжение на 20-и километър в посока Бургас. Там обаче се наложило спешен авариен ремонт.

Заради започналия активен летен сезон от пътната агенция са изискали от фирмите-изпълнители да работят по най-ключовите трасета само в делнични дни, предаде Нова телевизия.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)