Крими новини

Задържан и обвинен е мъжът, който простреля 19-годишен младеж в Християново

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 34-годишен за причиняване на телесна повреда с незаконна пушка в Християново

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем С.К., на 34 г., за това, че на 15.02.2020 г., в село Християново, общ. Стара Загора, е причинил чрез прострелване средна телесна повреда на 19-годишен младеж – престъпление по чл.129 ал.1 от Наказателния кодекс. Той е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

До момента е установено, че на 15 февруари 2020 г., в с. Християново, обл. Стара Загора, обвиняемият С.К. и пострадалият се били събрали с техни познати по повод отбелязване на празник. Те били седнали на маси, поставени на открито място в селото. След като употребили алкохол, двамата се насочили към джип „Гранд Чероки“,собственост на С.К. Седнали в автомобила, като той не е бил приведен в движение. Между тях възникнал скандал, при който обвиняемия прострелял с незаконно притежавана пушка, в областта на лявата ръка, 19-годишния младеж. След инцидента С.К. оставил пострадалия в центъра на селото, в близост до заведение, и се е отправил в неизвестна посока. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия от Второ РУ на МВР – Стара Загора, той бил установен и задържан. Пострадалият е настанен в болница за лечение, без опасност за живота.

На 18.02.2020 г. е внесено искане в съда от Районна прокуратура – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия С.К. С определение на съдебния състав, спрямо него е взета мярка за неотклонение “домашен арест“.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Ноле разкара още един треньор

Той обмисля да продължи сам...

30 минути ago

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

2 часа ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

2 часа ago

ЦСКА отрекоха Бербатов да е президент на клуба

С него дори не са водени разговори...

2 часа ago
image0 (9K)