Задържаха посегнал на полицай при пътно хулиганство

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа обвиняем за пътно хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицай

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за  неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И., на 23 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 6.02.2021 г., в гр. Стара Загора, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – не спрял на подаден сигнал със стоп палка, като деянието е съпроводено със съпротива на орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл.325, ал.3 вр.ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.
Както и за това, че на 6.02.2021 г., на главен път I-5, км 239+200, причинил лека телесна повреда на старши полицай при 2 РУ на МВР – Стара Загора, при изпълнение на службата му – престъпление по чл.131, ал.2 вр. чл.130, ал.2 от НК.
И.И. е неправоспособен водач. На 6.02.2021 г. управлява лек автомобил, марка БМВ, в гр. Стара Загора.
Пострадалият старши полицай бил на работа, като извършвал действия по пътен контрол. При подаване на сигнал със стоп палка да спре, обвиняемият не се подчинил. Полицейски автомобил последвал колата на И.И., като се включил и друг патрул на сектор „Пътна полиция“ на ОД на МВР – Стара Загора. Лекият автомобил, марка БМВ, бил спрян на главен път I-5, на километър 239+200, принудително. При опит да бъде задържан, водачът И.И. потеглил и повлякъл с вратата на автомобила си полицейския служител, на когото е причинена лека телесна повреда.
Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.И. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
Взетата спрямо И.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)