Задържаха рецидивист, осъждан 13 пъти

Обвиняемият Стефан А. е на 53 години от Казанлък

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стефан А. , на 53 години от Казанлък. Привлечен е като обвиняем по бързо производство за това, че в условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи от владението на собственика им – престъпление по чл. 196 ал.1, т.1, вр. с чл.194 ал.1, вр. с чл.29 ал.1 б. „а“ и б. „б“. от Наказателния кодекс.
До момента е установено, че на 7 септември 2016 г. обв. Стефан А. преминал покрай двор на къща в Казанлък и забелязал, че под навес се съхраняват различни вещи. Прескочил оградата и извършил кражба на моторна резачка, перфоратор и ударна бормашина, които укрил. След разкриване на престъплението обвиняемият Стефан А. върнал отнетите вещи и те били възстановени на собственика им.
По образуваното бързо производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.
Обвиняемият Стефан А. до момента е осъждан 13 пъти за престъпления от общ характер.
Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)