Задържаха рецидивист с 8 присъди, ограбил двама пенсионери с измама

Рецидивист с 8 осъдителни присъди е задържан при съвместна работа на прокуратурата и СДВР, предаде БНТ.

Мъжът е измамил по идентичен начин двама пенсионери, като пред тях се е представил като служител в пощенски клон.

Първият такъв случай беше миналата седмица в кв. „Гео Милев“. Има и още един нов случай, като пострадалият е на 83 години, обясни административният ръководител на СРП Невена Зартова.

И при втория случай, извършителят се е представил пред пенсионера за служител на пощата, като му обяснил, че са му дадени 50 лв по-малко от пенсията. Поискал да преброи сумата, а пострадалият му предал парите за преброяване. След това мъжът ги върнал, но 300 лв. по малко.

Предстои прокуратурата да поиска постоянен адрес за задържания. Инкриминираните суми вече са възстановени и на двамата пострадали, допълни прокурор Невена Зартова.

Този случай ни извади извън кожата, защото такъв тип измами представляват и посегателство върху достойнството на един възрастен човек. Нулева толерантност към подобни престъпления, категоричен е директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

По думите му, задържаният е рецидивист с 8 осъдителни присъди, последната от които е изтърпяна преди 8 месеца.

Още веднъж призовавам възрастните хора да бъдат изключително предпазливи, да не се доверяват на случайни граждани под какъвто и да е предлог да ги спират и каквото и да им обясняват, апелира  комисар Хаджиев.

 


image0 (9K)