Задържаха трима варненци за отвличане и побой над млад мъж

Задържаха трима варненци за отвличане и побой над млад мъж

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трима младежи от Варна отвлякоха и пребиха мъж, за да вземат скъпоструващата му кола. Престъплението е станало във варненския квартал „Владислав Варненчик“, съобщава БНТ.

Случаят се разплита, след като потърпевшият събрал смелост и въпреки заплахите, подал сигнал в полицията. „Същият е бил отвлечен от три лица, едното от които – въоръжено с пистолет. Мъжът е бил принуждаван да прехвърли автомобила си пред нотариус на следващия ден“, обясни старши комисар Атанас Михов, директор на МВР-Варна.

За да убедят мъжа да прехвърли скъпия си автомобил, тримата го отвлекли в местност край Варна. В района на землището на село „Каменар“, нападателите са докарали младия мъж, нанесли са му побой, след което са го оставили в безпомощно състояние до град Аксаково, където живее.

„Започналите бързи оперативно-издирвателни мероприятия доведоха до установяване и задържане на нападателите. Те са варненци – единият е на 18 години, известен на МВР, другите двама – на 21 години“, обясни старши комисар Михов.

Тримата нападатели са задържани за 72 часа и им е повдигнато обвинение. За извършеното от тях престъпление законът предвижда от 7 до 15 години лишаване от свобода.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)