Заловиха недекларирана валута за 1 650 000 лв. на Капитан Андреево

Заловиха недекларирана валута за 1 650 000 лв. на Капитан Андреево

Снимка: БГНЕС

Митническите служители от ТД Митница Бургас откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 649 636 лева. Разкритата сума е най-голямата за тази година и представлява рекорд за установена недекларирана валута в едно превозно средство, след като през миналата година бяха открити над 1,9 млн. лева в два камиона в един ден, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 9 май на МП Капитан Андреево пристига товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Швеция през България за Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в шофьорската кабина след демонтаж на плафона, намиращ се в средата на тавана, в естествена кухина, оформена между декоративната кора и металната конструкция, са открити два полиетиленови плика и една текстилна чанта, съдържащи евро банкноти и норвежки крони с различен номинал.

Още един полиетиленов плик с евро е открит и зад въздушния филтър, намиращ се в двигателния отсек на микробуса. Общата сума на недекларираните пари е 744 980 евро и 990 400 норвежки крони с левова равностойност 1 649 636 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура -Хасково- Териториално отделение –Свиленград. Водачът – 36-годишен мъж с двойно гражданство – българско и турско, е привлечен като обвиняем.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)