ИЗБРАНИ

Заловиха убиеца от тополовградското село Орешник

Тополовградското село Орешник беше блокирано от силите на реда и спецчасти заради убийството на 72-годишния фелдшер Димитър Факирол. За тежкото престъпление е арестуван бившият легионер Иван Пачелиев, който преди повече от година беше задържан от баретите, след като стреля по полицаи и се барикадира в къщата си, съобщи БНР.

До акцията се стигна, след като вчера сутринта в медицинския пункт на селото беше намерен мъртъв 72-годишният фелдшер.

Очевидци разказаха, че Димитър е слязъл от автобуса в 7.45 часа, купил си е закуска от магазина и се отправил към медицинския пункт, където Пачелиев потърсил помощ, тъй като вчера си е наранил ръката при рязане на дърва.

Какво се е случило вътре между двамата, не се знае. Съседка чула викове и отишла да провери в медицинския пункт, който бил заключен. Жената се е обадила в кметството, а по-късно фелдшерът е намерен мъртъв с множество рани. Според свидетели той е бил и с обезобразена глава.

Издирват бивш легионер за убийство в тополовградско село

Основен заподозрян бе бившият легионер Иван Пачалиев. През февруари миналата година той се барикадира в дома си и стреля по полицаи. След цяло денонощие органите на реда успяха да го задържат. Оказа се, че имал разрешително за притежание на оръжие, издадено в чужбина.

В операцията по обезвреждането му тогава участваха 80 души – отряд „Кобра“, специализираният отряд за борба с тероризма, Института по психология на МВР, жандармерия, полицаи от ОД на МВР-Хасково.

Мъжът е безработен, но преди пет години е бил част от Френския чуждестранен легион.

Вчера селото бе блокирано отново от службите на реда. Имаше информация, че Пачалиев се укрива в местност около селото. Той е бил задържан в дома му. Тежковъоръжени полицаи и специализираният отряд за борба с тероризма участваха в акцията по задържане на предполагаемия извършител.

За последно той е видян да влиза на 8 октомври сутринта в здравната служба в селото.

Свидетел разказва, че е бил пресрещнат от заподозряния и той е обяснил, че във вторник  фелдшерът няма да работи. Убитият Димитър Факиров е родом от Орешник, но от години живее в Тополовград. Всяка сутрин отварял здравния кабинет в родното си село, за да помага на хората тук.

Мълвата в селото е, че между него и заподозрения Пачелиев, по прякор Димона е имало спречкване, вероятно заради медикаменти, които легионерът му е искал. Пачелиев страдал от раните си от легионерските си години и изпитвал силни болки, разказват местните. Те се страхуват за живота си, защото напоследък го виждали да ходи по улиците „като луд“.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

5 неща, които карат мъжете да се отдръпват

Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита...

3 часа ago

Звездата ни в планинското колоездене пострада в катастрофа

Изабела Янкова е с травми по ръцете...

4 часа ago

Тази година доброволците преброиха 6240 врабчета

Домашните врабчета са най-много - 5178...

4 часа ago

Тейлър Суифт била „функциониращ алкохолик“ – има ли такова понятие?

Възможно ли е това да не се отрази на живота му?...

4 часа ago

5 трика за прогонване на мухи от дома

Мухите разнасят зарази и бактерии...

4 часа ago

Изпращаме април – най-топъл за последните осем години

Рекордните за месеца 34,7 градуса са измерени в Русе...

5 часа ago
image0 (9K)