Зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова получи Златен почетен знак на Областния управител на Бургас

Зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова получи Златен почетен знак на Областния управител на Бургас за принос към образованието и просветната дейност, поддържане на добро институционално сътрудничество и активна дейност за утвърждаване на Югоизточния район за планиране като развит и перспективен за България, съобщиха за ЗАРАТА

Знакът бе връчен от проф. д.н. Мария Нейкова, в присъствието на старозагорския ѝ колега Иван Чолаков, малко преди да започне декемврийското заседание на Общински съвет Стара Загора.

„Отличието, което връчвам днес, е за един специален човек – зам.-кметът на Стара Загора с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“ Иванка Сотирова. Нейната професионална експертиза я прави ценен кадър за Община Стара Загора, както и един достоен управленец. Тя институционално сътрудничи през годините и на моите каузи като областен управител на Бургас. Нейните усилия и професионализъм са важна част от прогреса на Югоизточен район за планиране“, каза от трибуната на зала „П. Р. Славейков“ проф. Мария Нейкова и лично връчи на Иванка Сотирова най-високото признание на Областния управител.

„Благодаря за този жест на внимание, който не очаквах. Изненадан Съм приятно, въпреки че не съм научена да очаквам или получавам похвали за моята работа. Понякога съм прекалено взискателна, но за мен има смисъл и ме мотивира. Това отличие е изключителна чест. За годините напред е важно как ще си сътрудничат нашите две области при вземането на решенията по Плана за развитие, тъй като двете области са в един регион. Пожелавам на всички, от които зависи бъдещето – да бъдат отговорни и активни. Това сътрудничество между Стара Загора и Бургас е гаранция за просперитет. Само със съвместно разбирателство можем да постигнем повече. Това, което днес липсва в държавата ни, надявам се ние да можем да докажем – обединеността в разбирането и действията, носи плодотворни резултати“, изказа благодарност зам.-кметът Иванка Сотирова. Тя използва възможността и поздрави общинските съветници с наближаващите светли празници. „Пожелавам на всички ви здраве. Днес е Игнажден, да бъдат нашите гости добри полазници. На добър час в управленските решения за Стара Загора“, допълни тя.

За безспорните качества и дълбок професионализъм при управление на ресора си, Иванка Сотирова получи поздравления и от областния управител на Стара Загора Иван Чолаков.


image0 (9K)