Запознайте се с народните представители на ГЕРБ-СДС в 27 МИР

ЗАРАТА: Представяме ви народните представители на 27 МИР в 46-то Народно събрание. В поредни публикации, ще представим 11-те от Старозагорски избирателен район. Депутатите на ГЕРБ-СДС в 27 МИР  са:

Красимир Георгиев Вълчев

Роден е на 9 юни 1975 г. в София. Израства в село Априлово, община Гълъбово. До осми клас учи в училище „Васил Левски“ в Гълъбово, а средното си образование завършва в Професиолна гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Лубор Байер“ в Стара Загора. След това завършва Икономически университет – Варна и е магистър по публични финанси. Преминава обучение по „Бюджет и финансово управление“ в университета „Дюк“ – САЩ.

Придобива опит в сферата на финансиране на образованието; оценка и наблюдение на изпълнението на европейските предприсъединителни програми. През 2002 г. Вълчев започва работа в Министерството на финансите, като от 2003 до 2009 г. е експерт в дирекция „Държавни разходи“, която се занимава с планиране, изпълнение, анализ и оценка на бюджетни разходи. Участва в разработването и изпълнението на секторните и бюджетната политики. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката (МОН), с прекъсване в периода от ноември 2013 г. до август 2014 г., когато е директор на дирекция „Бюджет и финанси“ в Министерството на външните работи. В МОН се занимава се с управление на администрацията и бюджета на ведомството, координира функционирането на отделните структури и звена към МОН, участва в процеса на формиране и изпълнение на политиките в сектора. От април до май 2017 г. Красимир Вълчев е началник на отдел в дирекция „Финансиране на общините“ в Министерството на финансите. Назначен е за министър на образованието и науката на 4 май 2017 г. от 44-тото Народно събрание. Народен представител и в 45 НС.

Маноил Минчев Манев
Маноил Минчев Манев е роден на 23 юни 1969 г. Стара Загора. Получава магистърска степен по история от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Завършва Академията на МВР с бакалавърска степен по специалност „Национална сигурност“. Работил е повече от 10 години в системата на МВР и Министерството на правосъдието. Женен.

През 2005 г. основава Колеж по охрана и сигурност е негов директор е до декември 2014 г., когато е назначен за зам.-областен управител на Стара Загора. Автор е на няколко учебника. Народен представител от ГЕРБ от 2016 г.

Съдия по „Бодигардинг“ на Международната федерация по бойно-приложни спортове. Експерт по фирмена сигурност.

Илиана Петкова Жекова
Магистър „Социални дейности” и магистър „Психология” от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”.

Работила е 15 години като социален работник в Дирекция „Социално подпомагане” – Казанлък до 2010 г., а от 2011 г. е директор на Дирекция „Бюро по труда” – Казанлък към Агенция по заетостта. В периода 2019 – 2021 г. е ръководител е на групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в ОбС – Казанлък и председател на Постоянната комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост и член на Постоянната комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт. Народен представител в 45-ото НС.


image0 (9K)