Започва ли тих преврат?

„Забелязвам, че започва тих преврат в държавата към следващото правителство.“

Това се прави със смените в сектор „Сигурност”. Това коментира в предаването „Събуди се” по NOVA Христо Гаджев от ГЕРБ.

Това започна вчера с уволнението на главния секретар на МВР. Предполагам следващата седмица ще осъмнем със сменен директор на ДАНС и нови назначения в службите „Военно разузнаване” и „Военна полиция”, каза Гаджев.

Той обясни и защо според него това е преврат към следващото правителство.

Защото ако то иска да ги смени, може да не получи указ от президента. Защото той ще каже, че е доволен от тези хора. Тогава центърът на сектор „Сигурност” ще се насочи към президентството. Те ще знаят, че трябва да са персонално лоялни на президента”, коментира Гаджев.

Той допълни, че в момента се сменят хора, които са професионалисти и нямат общо с политическа партия ГЕРБ. „Ние не страдаме заради тяхната смяна. Но се появяват въпроси защо се правят тези рокади”, каза Гаджев.

Той коментира и смяната в Министерството на финансите. „Кой се сети за господин Спецов, при положение, че той от 2015 година не живее в България? За тази длъжност се иска и достъп до квалифицирана информация. Има си проучвания, които отнемат време. Кога точно приключи това проучване за него?”, попита Гаджев.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)