Започва прием на заявления за борба с вредителите по трайните насаждения

Срокът за отчитане на извършените дейности е 30 ноември, а за сключване на договорите – 19 декември, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

От 4 до 18 ноември в областните дирекции на фонда се приемат заявления за подпомагане за есенния етап за борба с вредителите по трайните насаждения.

Средствата са за закупуване на продукти за растителна защита и продукти за ускоряване на процесите на гниене на листата през зимния сезон, които се прилагат в периода на масов листопад през есента. Помощта се предоставя под формата на компенсиране на част от разходите на земеделските стопани, отглеждащи семкови и костилкови овощни видове, ягоди и малини. В есенния етап по схемата се подпомагат разходи до 100 лева на хектар (с ДДС).

Помощта в рамките на обявения прием на заявления ще се предоставя на малки и средни предприятия – регистрирани земеделски стопани на овощните култури, ягоди и малини. Срокът за отчитане на извършените дейности във връзка със зимните пръскания е 30 ноември, а за сключване на договори и изплащане на средствата по държавната помощ – 19 декември.


image0 (9K)