Зарков: Поемате МП в много тежък момент

Зарков: Поемате МП в много тежък момент
Зарков: Поемате МП в много тежък момент

Снимка: БГНЕС

Предавам го така, както го пазех- с отговорност и дълг. Така досегашният служебен правосъден министър Крум Зарков предаде поста на избрания днес ресорен министър доц. Атанас Славов.

На церемония в сградата на Министерството на правосъдието Зарков предаде на Славов ключа към Държавния печат.

Той посочи, че заедно със Славов са работили по редица теми.

„За България е важно да има управление, което защитава правата на гражданите, правовата държава, което спазва законите в страната. Затова „предаването“ на властта в Министерството на правосъдието не е просто церемония, а приемственост в каузи, политики, законопроекти, които ние ще защитаваме още утре в правната комисия на парламента“, заяви новият министър на правосъдието Атанас Славов.

Министър Славов посочи, че двамата са били съмишленици по въпросите на съдебната и конституционната реформи, водили са заедно битки, а някои са и спечелили. Открои приетия механизъм за разследване на главния прокурор,за реформа в начина на избирането и освобождаването му от ВСС, започналия процес по освобождаване на Иван Гешев от поста.

„Поемате МП в много тежък момент, но кризата дава шанс за необратимото разглобяване на една система, която имаше много повече общо с ресторанти и джуджета, отколкото със съдебната система и магистратите“, каза Крум Зарков.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)