Засилват се проверките по спазване на противоепидемичните мерки в столицата

Засилват се проверките и контролът за спазване на въведените противоепидемични мерки на територията на Столична община. Това важи за градския транспорт, големите търговски обекти и т.н., стана ясно на среща между здравния министър проф. Асена Сербезова и кмета на София Йорданка Фандъкова, в която участваха заместник-министрите на здравеопазването, доц. Ангел Кунчев, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксинация към СО.

По време на срещата стана ясно, че изнесените имунизационни пунктове на територията на Столична община възобновяват работа от днес, като на сайта на общината е публикуван график на работното им време. В имунизационните пунктове в общинските болници и диагностично-консултативните центрове ще бъде въведено гъвкаво работно време и стъпаловиден график на работа.

Обсъдена беше и възможността да се увеличи обемът на доболничната помощ на територията на Столична община чрез осигуряване на 24-часов достъп в някои COVID зони.

И здравният министър, и кметът на столицата са категорични, че ще бъде направено всичко възможно за осигуряването на максимално дълго присъствено обучение за учениците. Към този момент няма причина да се обмислят други хипотези, бяха категорични участниците в срещата.

„Радвам се, че имаме добър диалог както в посока контрола и спазването на противоепидемичните мерки, така и относно гарантирането на достъпа до качествено здравеопазване в столицата.  С общи усилия – уверена съм – ще се справим!“. Това подчерта проф. Сербезова.

Източник: https://www.mh.government.bg/


image0 (9K)