Засилен е интересът към пистите в местността Узана

Засилен е интересът към пистите в местността Узана
Засилен е интересът към пистите в местността Узана

Снимка: БГНЕС

В съботния ден отново голям брой желаещи да ползват пистите на Узана имаха проблеми в придвижването с автомобили. Около обед снегорини на Областното пътно управление – Габрово са ринали новия сняг и са разширявали пътя, където е възможно.

Любители на зимните спортове свидетелстват, че отново има проблем с малкото места за паркиране от писта „Завоя“ до поляната на Узана. Ситуацията се повтаря, след като миналата седмица над 2000 автомобила се опитаха да стигнат до местността Узана над Габрово.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово потвърдиха, че има засилено полицейско присъствие и по пътя до местността и на предела ѝ.

„Засиленият интерес към пистите в местност Узана затруднява придвижването на автомобили и през днешния ден. Полицейски екипи регулират движението в двете посоки. Организиран е пропускателен режим, който да спомогне избягването на задръствания. Няколко автомобила са закъсали по трасето, което допълнително налага изчакване и затруднява движението. Подобна обстановка се очаква и през утрешния ден. Призоваваме туристите, желаещи да посетят курортната местност, да бъдат търпеливи и да спазват указанията на контролните органи. Необходимо е моторните превозни средства да бъдат оборудвани за зимни условия“, казаха за БТА от пресцентъра на МВР.

Поради невярна информация, разпространена в социалните мрежи, от полицията уведомяват, че граждани не са връщани. В района на Хаджицонев мост е позициониран полицейски екип, който спира автомобилите и информира туристите за затрудненото придвижване и ограничените паркоместа, допълват от полицията в Габрово. (Радослав Първанов, БТА)

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)