България

Затопля се чувствително, температурите скачат до 26°

Днес настъпва затопляне, максималните температури ще са между 21° и 26°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци над Източна България и планините, като на места там в следобедните часове отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. На места главно в следобедните часове краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури между 20° и 24°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. На места отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

В неделя вероятността за валежи е малка. Ще се затопли чувствително, максималните температури ще са предимно между 26° и 31°.

В понеделник в източната половина от страната ще духа южен вятър и температурите ще останат високи. В Западна България в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки.

Във вторник вятърът ще се смени със северозападен и ще е предимно умерен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°. Въздушната маса ще е неустойчива.

Главно в северозападната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на отделни места с гръмотевични бури, възможни са градушки.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Поздрав към слънцето – всичко за сутрешна рутина, препоръчвана от йога инструкторите

Чудили ли сте се какви са ползите за здравето от тези асани?...

21 минути ago

800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават

Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права...

27 минути ago

Томина неделя е, последният ден от Светлата седмица

Завършва великденският празничен цикъл...

40 минути ago

Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят

Европа не може да замести Щатите, твърди Керемедчиев...

41 минути ago

Как руски изтребители продължават да използват западни технологични части въпреки санкциите

Русия нахлу в Украйна през 2022 г. Оттогава редица държави затегнаха санкциите срещу Москва. Те…

2 часа ago

Славов: Управлението в турбулентни времена има своя цена

Не се отказахме да вземем правилните решения, каза той...

11 часа ago
image0 (9K)