Зафиров: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС излъгаха надеждите на хората

Зафиров: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС излъгаха надеждите на хората

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха за ротационно правителство с втоrия мандат. От БСП обявиха, че ще бъдат опозиция.

БСП ще бъде категорична опозиция на тази безпринципна и позорна коалиция, която се задава. Разговори с нас за втория мандат не са търсени. Още преди два месеца предупредихме, че всички разговори, които се водят, са проформа, тъй като беше ясно, че първата и втората политическа сила ще направят съвместен кабинет. Единствените спорове между тях са кой е по-голям корупционер. Това заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров в студиото на „Денят ON AIR“.

Той определи като фалшива информацията, че на левицата са ѝ предлагани „министерски кресла“, за да подкрепи първия мандат.

„До разговори за министри не се е стигало, нямаше и как да се стихне, тъй като зададената посока беше сгрешена. ГЕРБ предложи премиер, който е ярка политическа фигура. Тя по недвусмислен начин е свързана с ГЕРБ и е в противовес на това, за което ние настоявахме“, изтъкна той.

Гостът коментира и неяснотите около националния бюджет.

„Искаме дефицит, който да не бъда затворен в рамките на 3%, защото това означа драстично намаляване на всички социални функции в името на ускореното влизане в Еврозоната. Не сме против нея, но това трябва да се случи, когато сме готови икономически“, отбеляза депутатът.

Зафиров е на мнение, че заявките, че ГЕРБ-СДС няма да подкрепят отнемането на имунитета на депутати, а също и смяната на регулаторни органи, показва „истинското лице на коалицията на имунитета“.

„Стана ясно кой е промяната и кой е подмяната. Тези хора излъгаха надеждите на огромен брой български граждани. Това е най-голямото предателство в новата ни политическа история“, смята той.

Пред Bulgaria ON AIR гостът не пропусна да изрази и становището си относно скандалите в прокуратурата.

„Може би заявките на главния прокурор означават, че прокуратурата най-после ще започне да си върши работата“, каза още той.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)