Защо мъжете се страхуват от провал в секса?

В днешния все по-еманципиран свят за мъжете излизат проблеми, удрящи тайно и съвсем  пряко по тяхното его и самочувствие, а това няма как да не се отрази на сексуалния им живот.

Съвременните жени са все по-освободени в секса и все по-често заявяват претенциите си да бъдат удовлетворявани. Това създава напрежение върху мъжете. Критиката на сексуалното поведение на мъжа от страна на жената създава силен негативен спомен в паметта на мъжа. Това преживяване и споменът за него може да блокира сексуалното желание на мъжа за същата партньорка и/или за други партньорки за продължителен период от време.

Мъжете по-рядко от жените четат книги за другия пол, не ходят на семинари и повечето от тях по подразбиране приемат, че секс е само това, което самите те харесват. Много често мъжете, особено младите мъже, смятат, че порнографията е достатъчен източник на информация. Това поставя жените в деликатно положение – да правят секс по „мъжки“ начин, който не им доставя удоволствие, или да изразят нуждите си. Често мъжете приемат такива разговори лично и това води до още повече проблеми в сексуалния им живот.

Ако мъжът или жената изпита негативно преживяване, свързано със секса, те губят желание да правят секс или просто го избягват въпреки желанието си.

Цялата статия прочетете ТУК


image0 (9K)