България

Защо от Фермата първи си тръгват дребнавостта, интригите, тънките сметки, грубостта

Многовековните обичаи влязоха отново във Фермата: Нов свят и стоплиха сърцата не само на участниците, но и на зрителите, зажаднели за хубавите и смислени български традиции. И не само.

Силиконовата Жулиета на Фермата срещу класата на предаването

В противовес на няколко доста пошли кадъра в този сезон, в снощния епизод на формата станахме съпричастни на една дългогодишна любов, която достигна своя апогей, тръгвайки по стъпките на истински общото начало.

Митко Караиванов и неговата приятелка Ваня, която беше вкарана във Фермата по молба на любимия ѝ, направиха своя годеж така, както този ритуал е изпълняван от предците ни.

В седмицата на пълното връщане 100 години назад, участниците първо се облякоха в народни носии, а след това си произведоха сапун, тъкаха на стан, правиха сламени шапки, грънци… Все занаяти, типични за българите отпреди векове.

А празникът беше организиран великолепно и неслучайно Ваня възкликна със сълзи от емоцията, че вторият ден на годежа им е вторият най-хубав ден в живота ѝ, след първия годежен.

Фермерите направиха всяка стъпка перфектно, влагайки усилия, чувства и добронамереност. Имаше, както си му е редът, и снаха, и свекърва, и тъща, и зет. Като двете „стари“ жени Дана и Маргарита намокриха очите на всички със стойностните си думи към младоженците.

Ядоха, пиха (без изцепки поне пред камерите), извиха няколко хора под звуците на истински оркестър и нямаше участник, когото целият този празник да не трогне и да не го накара да се замисли върху случващото се.

Нека са здрави, щастливи, благословени и богати Митко и Ваня и многолюдната им челяд така, както ги орисаха и наричаха техните „майки“ във Фермата!

Задавате ли си един друг въпрос, обаче? Това е 5-и сезон на предаването.

Защо дребнавостта, интригите, тънките сметки, грубостта първи си отиват от Фермата? – защото в тях няма градивност, защото отблъсква обществото, което е в шоуто. Колкото и трудолюбив, кадърен и знаещ да беше Ивайло Шопски, колкото и мъжки да се бори, той не устоя на ниските страсти и точно те го изгониха навън.

А Дали Митака Караиванов е хлъзгав, както го определяше Иво, предстои още известно време да съставим своята преценка. Но…

Зрителски коментари за титаничния сблъсък между Митко И Ивайло във Фермата:”Нов свят”

На този успял млад мъж до този момент нищо не му беше отказано. От никого – нито от продуцентите, нито от фермерите. С много такт, но и с много твърдост, той успява да покори присъстващите и те не само се съгласяват с него, но и го уважават.

Какво ще се случи във Фермата по-нататък няма да гадаем, но ще се надяваме да гледаме на екрана повече смислени неща.

Красимира Янкова

Recent Posts

Любовният ви хороскоп за май

Не бива да бързаме...

30 минути ago

Хартиените бюлетини на изборите за НС и ЕП ще са с различни цветове

23 партии и 11 коалиции ще се борят за гласа на избирателите...

45 минути ago

Контрера: Археологическите разкопки около „Св. Неделя“ са зарити

Какво се случва с археологическия обект?...

2 часа ago

Главчев няма да взима заплата като външен министър, само като премиер

Като служебен министър-председател той получава 11 000 лева...

2 часа ago

Часовникът на най-богатия пътник на “ Титаник“ е продаден за 900 000 паунда

Първоначално очакваната цена е била 150 хиляди паунда...

2 часа ago

Koe e фитнес предизвикателствотото, което подлуди света?

Какво представлява и дали е подходящо за следване...

2 часа ago
image0 (9K)