Защо рибеното масло е така полезно?

Рибеното масло е една от най-нашумелите хранителни добавки, за която се смята, че е изключителен лечебен продукт с невероятни свойства.

То се състои от

мастни киселини, познати по-скоро като омега-3 мастни киселини.

В него има високи количества витамини А и D. Известно е, че тялото ни синтезира витамин D, когато е изложено на слънчева светлина. Този витамин играе ключова роля за функциониране на клетките на тялото, а поради съвременния начин на живот може да се каже, че все повече хора страдат от недостиг на витамина поради все по-малкото време, което прекарват на слънце.

[ad id=“263680″]

На първо място рибеното масло

се грижи за здравето на сърдечносъдовата система.

То намалява риска от сърдечни заболявания и успешно помага в контрола над високото кръвно налягане. Според редица специалисти рибеното масло може да намали риска от исхемична болест на сърцето и инсулт. Една от основните здравословни ползи на маслото е контрол на холестерола.

Рибеното масло

помага за по-бързото изгаряне на мазнините.

Омега-3 мастните киселини се използват от организма като енергия, което пък позволява изгарянето на повече телесни мазнини. За оптимален резултат приемът на маслото трябва да бъде съчетан с правилен хранителен режим.

[ad id=“236993″]

Рибеното масло е

отличен начин за подобряване на концентрацията и паметта.

То е отлична хранителна добавка, която подпомага когнитивната мозъчна функция. Подпомага производството на хормоните естроген и прогестерон. Някои изследвания посочват, че има полезни въздействие върху тестисите и яйчниците.

Също така то е

ценен помощник в разкрасяването.

Прави кожата по-здрава и красива, предпазва я от акне. Омега-3 мастните киселини са мощен антиоксидант и действат противовъзпалително на кожата. Освен това маслото поддържа еластичността и влажността на кожата.

Качественото рибено масло е сред добавките, които се препоръчват

за укрепване на здравето на черния дроб,

както и за подобряване на неговите функции. Някои специалисти дори са на мнения, че хубавото рибено масло може да подпомогне процеса на излекуване от хепатит С. Тук обаче трябва много да се внимава, защото приемът на по-високи дози рибено масло може да причини негативни последици върху черния дроб.

[ad id=“218548″]

Учени съветват

да си набавяме омега-3 мастни киселини с риба, а не с таблетки

Приемът на рибено масло се препоръчва при проблеми с щитовидната жлеза, защото добавката спомага за намаляване на възпалителните процеси в жлезата. Рибеното масло действа противовъзпалително и при възпалени венци, и наличие на пародонтоза.


image0 (9K)