Здравословно за чревоугодниците от зодия Стрелец

Стрелците са чревоугодници и кулинари. И ако се отдадат на желанията си, представителите на този огнен знак рискуват да наддадат килограми и да навредят на здравето си.
Слабите точки на Стрелеца са черният дроб, кръвоносната и нервната система.
За родените в тази зодия е важно да налагат ограничения в менюто си, като избягват тежките меса и животински продукти, както и алкохола, който е много примамлив за тях. Телешкото, свинското и колбасите трябва да бъдат заменени от пилешко месо, риба и морски дарове. А маслото е идеален заместител на вредни мазнини.

[ad id=“225664″]

Проблемните точки на Стрелеца са черният дроб, кръвоносната и нервната система.
Задача
Основната задача на диетата е да не вреди на черния дроб и да укрепва стените на кръвоносните съдове. Това включва списък с полезни храни за Стрелците. В него влизат боб, зелен фасул, грах и соеви зърна, които съдържат много протеини и са нискокалорични.

Полезни са млякото и млечните продукти. В менюто задължително трябва да има и достатъчно количество зеленчуци, особено тези, които съдържат силиций, като краставици, аспержи, зеле, коприва и подбел, пише в. „Телеграф“.
Към всички ястия ще бъде полезно да се добавят подправки – магданоз, целина, мента, босилек, пащърнак, кориандър, кимион, джоджен, жен-шен и др.

От плодовете за предпочитане са манго, праскови, кайсии, ябълки. Много е важно храните в диетата на Стрелеца да съдържат достатъчно количество витамини, особено В и С. За родените в огнения знак са подходящи средиземноморската диета и разделното хранене.

[ad id=“263680″]

Резултати
Ето защо в този момент могат да се доверят на бърз режим за бързи резултати. За тази цел най-добре е да базират менюто си именно на зърнените храни в комбинация с правилните зеленчуци. Поне веднъж в седмицата менюто трябва да включва риба. И ако това ви звучи лесно, значи навярно не сте представители на тази зодия, тъй като толкова опростено меню е абсолютно неразбираемо за един Стрелец. Освен че на трапезата им обикновено има от всичко, те са видни експериментатори. Обичат нетрадиционните комбинации, новите храни и странните съчетания между продуктите.
За тях няма несъвместимост на храни, просто има тясно скроени хора, които по необясними за Стрелеца причини не приемат дадена рецепта. В същото време обаче представителите на зодиакалния знак не разбират що е то „гурме“. Малките порции в огромни блюда предизвикват у тях подигравателно отношение.

[ad id=“238430″]

Усилия
И въпреки че са лакоми и трудно обуздават страстта си към храната, Стрелците могат да поддържат страхотна форма и то с минимални усилия. Представителите на тази зодия са водени от желание да се самодоказват. Свободолюбивият им и независим дух обаче често им пречи да направят първата крачка. Но веднъж започне ли, Стрелецът ще довърши до края, защото едно от любимите му неща е предизвикателството.
Нужна е само добра мотивация, като красива рокля в малък размер и Стрелецът е готов на старт линията, за да финишира като победител.  Но ще трябва и да следва две важни правила – много вода и хранене в един и същи час всеки ден, а вечерята да е преди 20 часа.

И много движение, разбира се!

Източник: lekuva.net


image0 (9K)