Знаменитости се спасиха от домовете си заради пожарите в Калифорния

Певиците Лейди Гага, Иги Азалия и Шер, режисьорът Гийермо дел Торо и риалити звездата Ким Кардашиян са сред знаменитостите, които избягаха от домовете си в Малибу заради пожара в калифорнийския окръг Вентура, съобщи Ройтерс.

Гийермо дел Торо написа в Туитър, че е оставил във вилата си „Студеният дом“ голямата си колекция от книги, фигури на чудовища, костюми и кинореквизит. „Студеният дом“ и колекцията може да са в опасност, но запазвам дара на живота“ – написа носителят на „Оскар“. „Притеснявам се за дома си, но не мога да направя нищо – написа Шер в Туитър. – Къщите на приятели изгоряха.“

За това, че домовете им са застрашени написаха също певицата Иги Азалия и актрисата Алиса Милано. Певицата Мелиса Етъридж съобщи, че се е преместила в хотел.

Нареждане за задължителна евакуация на цялото население от 12 000 души на Малибу беше издадено вчера. Там и в близкия град Калабасас имат домове стотици знаменитости, като Барбра Стрейзанд, Том Ханкс, Джъд Апатоу, Бритни Спиърс.

Лейди Гага също написа в Инстаграм, че се е евакуирала от имението на Франк Запа, което купи, съобщи Контактмюзик. Тя публикува и снимки как с антуража си се качва в автомобили на фона на дима от близкия пожар.

Уил Смит, който притежава голямо имение в Малибу, също пусна снимки за пожара в социалните мрежи.

Много жители разпространиха молби за помощ за евакуацията на коне и други големи животни. Алиса Милано, която се изяви с движението срещу сексуалния тормоз #Аз също, помоли за помощ за извеждането на пет коня от района.

Актьорът Чарли Шийн написа в Туитър, че се безпокои за баща си Мартин Шийн и съпругата му Джанет, които живеят в Малибу, защото не може да се свърже с тях. По-късно Мартин Шийн увери децата си, че е добре.

Кейтлин Дженър също увери последователите си в Инстаграм, че е в безопасност, след като беше съобщено, че домът й е обхванат от огъня.

Ким Кардашиян и сестрите й Клоуи и Кортни също трябваше да напуснат домовете си в Калабасас.

Източник: Дарик


image0 (9K)