Зодиакът и родителството

Астролозите са сигурни, че хората, родени под различен зодиакален знак, се държат по различен начин с децата. Експертите споделиха какъв родител се получава от човек, въз основа на неговия зодиакален знак.

Овен

Обикновено техните наследници бързо стават независими. Овенът трябва да намери „средна позиция“ и да не изпада в крайности.

Телец

Представителите на тази зодия са много внимателни при отглеждането на деца. Те използват съвременни техники, четат много специална литература, записват детето във всевъзможни кръжоци и курсове. Поне понякога позволявайте на детето да се отпусне и да „виси“ с приятели на улицата.

Близнаци

Това са готини родители, които обичат да прекарват времето си в игра със собствените си деца. Малките деца просто обожават Близнаците и им се доверяват напълно. Детето трябва да бъде научено предварително, че светът не винаги ще бъде толкова мил и забавен.

Рак

Това е много любяща и грижовна зодия. Семейството винаги е на първо място за тях. Вярно е, че често тяхното потомство става жертва на т. нар. Свръхзащита. Раците трябва малко да разхлабят хватката си и да позволят на детето си да се научи само.

Лъв

Това са много авторитарни личности, които са в състояние да окажат натиск върху децата със своя авторитет. Затова наследниците им могат да се превърнат в затворени, уплашени хораЛъвовете трябва да спечелят доверието на децата – това е ключът към отглеждането на добри талантливи наследници.

Дева

Тези педанти ще научат децата как правилно да чистят и мият чинии. Такива ежедневни знания обаче не са достатъчни за успех в обществото. Те трябва да научат детето на съпричастност и способност да отстоява себе си.

Везни

Самите тези хора остават деца в душите си до дълбока старост. Комуникацията с по-младото поколение е лесна за тях – те играят заедно, гледат интересни филми, пътуват. Везните трябва да научат децата да бъдат независими.

Скорпион

Те са в състояние да преместят планините заради децата си. Няма да им е трудно да се скарат с учителя, ако той се оплаче от детето им. Струва си да оставите наследника да реши някои от проблемите си сам.

Стрелец

Те са добри, позитивни родители, които децата обичат и уважават. Единственият им недостатък е прекомерната откровеност. Стрелците трябва да бъдат по-деликатни.

Козирог

Представителите на тази зодия не обичат противопоставяне на тяхното мнение. Те казват на децата кога да спят, кога да четат, кога да ядат и кога да играят. Те трябва да научат изкуството на компромис и взаимодействие с децата си.

Водолей

Те могат да предложат най-необичайното забавление и да отидат на вълнуващи пътувания с децата си. Понякога обаче децата имат нужда не само от забавление, но и от топлина, от ласките на родител.

Риби

Разсеяни и мечтателни, те може да не обръщат внимание на трудностите на детето. Рибите трябва да обръщат повече внимание на другите нужди на детето и да следят неговото психоемоционално състояние.

 


image0 (9K)