Зодиите приятели: Девата вразумява Рибите, Близнаците са таралеж в гащите

Овен

Овенът е твар рогата, която сякаш нито чува, нито приема чуждо мнение. Но родените под този знак имат склонност да си създават кумири. И то не непременно в любовните отношения. Харесат ли някого за гуру, те го следват безразсъдно и в най-тъпите му начинания. Приемат съветите му дословно – обикновено като ги тълкуват неправилно – и обожествяват персоната му.

С това, естествено, дразнят до смърт близките си хора. Въпреки вредата, която подобно идолизиране може да нанесе, най-подходящ за съратник му е Близнакът, чието безкрайно любопитство и беладжийска натура много допадат на Овена. Зодиите, които ще се къпят в пари това лято

Телец

И Телецът не е цвете за мирисане като приятел. Той е тежка гемия – понякога дори е трудно да го изкараш от вкъщи. Ревнив е. Не е по връзките от разстояние. Може с месеци да не разговаря и с най-близките си дружки от детинските години, макар че с пандемията отношението му претърпя промени и рогатият попривикна с дистанционните контакти.

На интереса му към материалното импонират Девата и Козирога. Но най-плодотворно влияние му оказва Ракът. Приятелството между тези два знака може да се окаже неразрушимо, тъй като се основава на нуждата им от емоционална подкрепа и чувство за сигурност.

Близнаци

Всеки е чувал, че Близнаците са таралеж в гащите. Не е съвсем вярно второто твърдение – че са шизофреници. Те нямат раздвоение на личността, а по природа са си родени две личности в едно тяло, ако схващате разликата. Ако ли не, значи няма смисъл да се сближавате с този толкова шантав и цветен зодиакален знак.

Близнаците не се влияят от никого, но пък техните приятели обикновено се заразяват от тяхната лудост. Добре си пасват с Везни и Водолей. За Близнаците близките връзки с Овен са чудесни, но взривоопасни, тъй като потенциалът им за безобразничене и бели се удвоява.

Рак

Ракът е с меко тяло и твърда черупка. Самият той е верен другар и се стреми да не се свързва с хора, които са до вас в добрите моменти а, когато страдате, се изпаряват. В приятелството той изисква всичко или нищо. Може да отнеме години, докато този предпазлив Воден знак се реши да ви се довери.

По мнителност и ревнивост може да се сравни само със Скорпиона, затова и се разбират така добре. Има си приказка с духовните нимфи на зодияка, Рибите. Но най-спокоен е, когато има за приятел Телец. В него намира цялата стабилност и сигурност, от която се нуждае уязвимата му рачешка душа.

Лъв

Всеки иска да е приятел с Лъва. Ако не точно приятел, то поне в неговото обкръжение. Той е социален магнит. Не защото е душата на компанията, нито защото е най-умният или най-красивият, въпреки че тайно вярва в това.

Просто Лъвовете се раждат с неустоим магнетизъм. Отчасти той се дължи на силния им характер, а донякъде е плод на изумителната им егоцентричност и арогантност. За тях най-добри другари са Стрелецът и Овенът, с които се подскокоросват взаимно към буйства и безобразия. Но единственият равностоен партньор на Лъва е друг Лъв. Това е неразрушима дружба.

Дева

Девите са интелектуални създания със склонност към издевателство. Рибите са мазохисти със склонност към интелектуално опоетизиране. Ето два знака, които са родени един за друг. Рибите облагородяват духовно Девите, които пък им помагат да са малко по-практични. Съвместимостта им се основава на две техни общи черти: добронамереност и емпатия.

Девата трябва да се примири с факта, че Рибите си падат малко нещо мърлячи. Иначе идеални дружки на Земния знак може да са другите два Земни знака, а именно Телецът и Козирогът. Те дават на Девата усещане за сигурност и спокойствие.

Везни

Неговото качество на обединител на веселящите се, бащица и душа на всяко парти е високо ценено от Близнаците и Водолеите. Двата Въздушни знака са сред най-логичните му избраници за приятели, като първите са твърде избухливи, вторите – прекалено дистанцирани. Но само гледйте какво става, когато Везната се надуши със Стрелец. Това е двойка, ненадмината както в магариите, така и в добрите дела. Когато единият каже „А“, другият довършва цялата азбука.

Стрелецът е винаги готов за безчинства, а Везната – пълна с идеи. Съчетанието е взривоопасно, но е основа за приятелство за цял живот.

Скорпион

Той има огнен характер, а е Воден знак. Дружбата с него стъпва на здравите основи на интуицията, вътрешните гласове, ревността, подозренията и останалите усещания на Скорпиона. Логичният избор за приятели са Рибите и Ракът.

Проблемът е, че жилещото насекомо бързо губи търпение с тях, защото Рибите са емоционални лъжци и се изплъзват като мокра връв, когато ги притиснеш към стената, а Раците са твърде сълзливи и обсебващи. Само един може да обсебва в тази връзка, и това е Скорпионът! Най-подходящ приятел за един Скорпион може да бъде само втори такъв като него – Скорпион.

Стрелец

Стрелецът се ражда с мисията да бъде изстрелян от дома и да пропътува възможно най-големи разстояния и да изживее възможно най-много приключения. Това допада на Лъва и Овена. Между Огнените знаци може да има добро приятелство, което се нарушава само от огромния им егоцентризъм. Извън тази стандартна комбинация най-добрият приятелски тандем се получава между Стрелец и Везни.

Везните принципно не са такива хора, които да вършат бели и дивотии. А когато ги вършат, това изпълва Стрелеца с ентусиазъм и дива радост. Представителите на тези зодии ще доживеят до дълбоки старини!

Козирог

Най-важното, което трябва да знаете, е че Козирогът ненавижда празните приказки. Че било горещо или пък валяло, лафчета като „съсипаха я тази държава“… Ако нямаш какво да кажеш, защо не вземеш да млъкнеш! Той има много малко приятели, но те са изпитани. И обикновено не се доверява докрай почти на никого. Смята се, че добри кандидати за приятелство с него са Телецът и Девата, които уважават това че е стабиляга и трезвомислещ човек. Но пък дружбата с Водолей го вдъхновява и извисява. И двата знака не са по излиянията и изблиците на чувства, не търпят да ги баламосват и мразят непочтената игра.

Водолей

Водолеите се раждат без чувство за хумор. Те имат чувство за справедливост. За щастие природата ги е пощадила и те всъщност не осъзнават този си дефицит, а си мислят, че са нормално духовити. Тези хуманитаристи, пазители на планетата и защитници на онеправданите срещат съмишленици във Везните и Близнаците, които разведряват сериозния характер на Водолеите.

Най-ползотворно обаче е приятелството им с Козирог. Водолеят е пълен с идеи, които често не успява да изпълни докрай. Козирогът пък е човек, който никога не оставя нещо незавършено. Двамата заедно повдигат планини.

Риби

Прословутата им чувствителност ги прави уязвими, но също така и непобедими в интуитивното разбиране на живота, вселената и всичко останало. В това число и хората. Ако знаеха колко прозрачни са за Рибите, останалите знаци сигурно щяха моментално да се скрият някъде да се срамуват.

Единствените, които донякъде са им равни по прозорливост, са Скорпионът и Ракът. Затова и трите Водни знака са си съвместими – разбират се без много приказки. Неочаквано добро другарство имат с трезвомислещата Дева. Тя им дава чувство за стабилност, те й помагат да разбере себе си и своите емоции.

blitz.bg


image0 (9K)