Зрелищно равенство на Берое при гостуването на Ботев Пловдив

Берое завърщи при гостуването си на Ботев 3:3 в Пловдив в двубой от 3 кръг на първенството. Берое започна отлично срещата и поведе с два гола още до 5-та минута след две попадения на Ибрахима Конте. „Берое“ изигра много силно първо полувреме и се оттегли на почивка със заслужен аванс от два гола. Сценарият се повтори през второто полувреме, но с обратен знак. Домакините отбелязаха бързи два гола след подновяването. Първо в 50-та минута Тодор Неделев намали резултата след пряк свободен удар, а три по-късно Илиев изравни. Тодор Неделев се разписа отново от пряк свободен удар в 74-та минута и Ботев поведе. Гаюс Макоута отново възстанови равенството две минути преди края – 3:3.
Берое излезе напред в резултата още във 2-та минута, когато топката бе центрирана в пеналта на домакините и бе избита, но попадна в Ибрахима Конте, който я прати в мрежата със страхотен шут извън границата на наказателното поле – 0:1

Само минута след това Цветков изведе Алиун Фал, който надбяга Работов, финтира вратаря и бе съборен от Георгиев, а реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Ибрахима Конте, който прати кълбото в мрежата – 0:2.
В следващите десетина минута „“зелено-белите продължиха да бъдат по-активни от съперника и на два пъти топката бе центрирана в пеналта, но бранителите в жълто и черно се справиха.

В 18-та минута Неделев проби и намери Илиев в наказателното поле. Нападателят на домакините игра с топката, но намеса на Стоянов предотврати опасност пред вратата на Василев.

Шест минути след това Берое организира добра атака, която завърши с центриране на Стоянов, топката бе избита и попадна в Цветков. Капитанът на „зелено-белите“ шутира от дистанция, но ударът му мина покрай вратата. В 43-та минута Фал намери Макоута на дъгата и халфът стреля в движение, но над вратата.

Минута в добавеното време на първата част Шоколаров отправи много опасен удар от дъгата, топката рикошира в напречната греда, а след това Мезаг я изчисти в странично хвърляне.

В 48-та минута Тодор Неделев изпълни чудесен пряк свободен удар и прати топката в мрежата с директен удар – 1:2

В 53-та минута топката бе изсипана в пеналта на Берое и Ангелов изби, но тя попадна в Атанас Илиев, който я прати във вратата с удар от дъгата – 2:2.В 66-та минута Неделев центрира от корнер, Василев боксира, получи се сериозно разбъркване и в крайна сметка Шопов стреля, но вратарят на „Берое“ спаси.

Четири минути по-късно Неделев стреля от сериозна дистанция, но Василев се намеси, а в следващия момент ситуацията се повтори и отново вратарят на „зелено-белите“ изби.

Тодор Неделев се разписа отново от пряк свободен удар в 74-та минута и даде преднина за своя тим – 3:2

„Берое“ организира добра атака в 82-та минута, при която топката стигна до Фуртадо, който центрира, а Макоута и Фал се разминаха на сантиметри с топката.

Пет минути преди края Минчев стреля от дистанция, но Георгиев улови без проблем.

Две минути преди края на мача Минчев центрира от фаул, Ангелов върна топката към Макоута, който я прати в мрежата с глава за 3:3.


image0 (9K)