Иванчева с първи думи след ареста: Страх ме е да не се върна там, където ни малтретираха и унижаваха

„Това е един лош и лъжовен свят. Много неща разбутахме. Например откраднатите 14 апартамента от времето на Бойко Борисов като кмет. Пуснахме ги на прокуратурата, разследване няма. Не обвинявам никого.“

Това беше първият коментар на отстранената кметица на „Младост” Десислава Иванчева на прага на дома й, след като по-рано днес напусна ареста към Централния софийски затвор.

Тя и заместничката й Биляна Петрова вече са с мярка „домашен арест”. Освен те двете, по-лека мярка получи и Петко Дюлгеров – бивш районен кмет. Иванчева беше посрещната с цветя от своите съседи. Тя призна, че я е страх да не се върне в ареста, защото прокуратурата не е оттеглила искането си те да останат зад решетките. След празниците се очаква окончателно решение от Апелативния специализиран съд за това дали Иванчева и Петрова ще се върнат в ареста.

„Това е перверзия – прокуратурата да държи толкова да сме затворени. Никога няма да си позволя да наруша домашния арест и да се върна там, където ни малтретираха и унижаваха”, каза още Иванчева пред бТВ.

Тя допълни, че няма угризения за свършената от нея работа и ще съди експертите, изготвили докладите по делото.

„Прокуратурата излъга. Гешев каза, че сме броили парите, а г-жа Петрова си ги била сложила в чантата. Оказа се, че няма такова нещо. Смаза ме, че може такива хора да не направят правилните експертизи”, допълни Иванчева.


image0 (9K)