Иван Димитров: Липсва политическа воля за справяне с пандемията

Вече няколко правителства нямат никаква политическа воля, за да се предприемат необходимите мерки за справяне с пандемията. Две години наблюдаваме политически незрели решения. Това каза Иван Димитров, председател на Българския пациентски форум, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Много пари за дарения и апаратура изчезнаха. Не си направихме съответни изводи от предишните вълни, за да предотвратим това, на което сме свидетели в момента, смята той.

По думите му сме свидетели как 30 години здравеопазването не е приоритет за управляващите. Единственото, което се предприема в тази област, е да се пренасочват и крадат пари. Никой от политиците не желае да обясни на хората защо е важно да се ваксинираме. 

Още по темата

Иван Димитров е на мнение, че няма никаква информационна кампания, която да обясни на българските граждани защо е важно да се ваксинират.

„Станахме свидетели на противоречиви изказвания от страна на политиците, което доведе до недоверие в българското общество“, коментира той.

„В българското здравеопазване много отдавна не ни лекуват лекарите, а политиците. Те определят как да бъдем лекувани, забраняват нови лекарства или пък отделят по-малко финансови средства за сектора“, посочи гостът.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

източник https://www.investor.bg/…………


image0 (9K)