Ивет Лалова: За мен Стара Загора винаги се свързва с невероятни емоции, световни рекорди и класа

 

Голямата атлетика отново се завръща в Стара Загора през следващите два ни като домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига), което ще се проведе на стадион „Берое“, научи ЗАРАТА.

„С огромно нетърпение очакваме българският национален отбор да се включи в Европейската отборна купа, чийто домакини сме за втори път. При първото ни домакинство през 2015 година, дадохме енергия и импулс на отбора и той успя да се класира в по-горната – първа лига.“, каза по време на традиционната пресконференция ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя отправи покана към всички жители и гости на Стара Загора да посетят стадион „Берое“ и да се насладят на най-голямото спортно събитие в града за 2021 година. „В състезанието ще се включат някои от световни звезди на атлетиката“, обясни още Чахова.
Освен родните звезди Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, Митко Ценов и всички най-добри родни състезатели, зрителите по трибуните ще могат да се насладят на участието на световен шампион, европейски рекордьор, европейски шампиони и медалисти от световни и континентални състезания. Във форума ще вземат участие атлети от 9 държави- България, Дания, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия, разказа Галя Пухалева, председател на организационния комитет.

Председателят на СКЛА „Берое“ Иван Колев пожела в Стара Загора състезателите да постигнат високи спортни постижения и българският отбор отново да се класира за първа лига.

В пресконференцията участие взе и родната звезда Ивет Лалова „за мен е огромно удоволствие да бъда в Дома на леката атлетика, защото за мен Стара Загора винаги се свързва с невероятни емоции, световни рекорди и класа“, заяви Лалова и си пожела да бъдат спечелени още квоти за български спортисти, които да вземат участие в предстоящата в Токио олимпиада.

От думите и стана ясно, че тя ще вземе участие в състезанието на 200м. и в щафетното бягане на 4х100 метра.

Старовете започват утре точно в 16.00 часа, а официалното откриване е насрочено за 17.30 часа. Входът за всички събития е свободен


image0 (9K)