Ивет Лалова сбъдна голямата си мечта в Токио

Звездата на родната лека атлетика Ивет Лалова-Колио направи нещо уникално въпреки че  отпадна в сериите на 200 метра в Токио. Малко преди това и Инна Ефтимова не успя да постигне достатъчно добър резултат, който да я изпрати в следващия етап, научи ЗАРАТА.

Ивет Лалова записа лично постижение за сезона от 23.39 секунди, но това не беше достатъчно за полуфиналите. Въпреки това, с участието си днес, тя се превърна в първата българска атлетка, която участва пет пъти на Олимпийски игри.

Лалова финишира на 5-о място в серията, а по регламент се класират първите три спринтьорки, както и трите най-добри губещи времена.

Ивет Лалова има личен рекорд в дисциплината от 22.32 секунди. Националката ни пропусна старта на 100 метра, въпреки че имаше квота за Игрите, за да може да се съсредоточи на 200 метра.

Ивет Лалова тренира на пълни обороти за Олимпиадата само в рамките на последния месец, след като се наложи преди това да лекува разтежение.

Другата ни представителка Инна Ефтимова също не успя да намери място в следващия етап на надпреварата. Тя остана на 1 стотна от своето най-добро постижение за сезона, след като завърши серията с 23.42 секунди. Инна Ефтимова има личен рекорд на 200 метра от 22.94 секунди.

Състезанията по лека атлетика в олимпийската столица можете да гледате в каналите на БНТ, както и в спортната секция на bntnews.bg.

Снимка: БОК, Костадин Андонов – StartPhoto


image0 (9K)