Играчите на Дания и Финландия отново излизат на терена след смразяващия инцидент

Въпреки смразяващия инцидент, мачът между Дания и Финландия от Евро 2020 ще се доиграе тази вечер от 21.30 часа. Отборите ще доиграят 4-те минути от първата част, ще последва пауза само от 5 минути, а след това и втората част от 45 минути. Футболистите на двата тима сами са пожелали да продължат мача, видя ЗАРАТА по БНТ.

Ужасяваща ситуация се разигра в края на първото полувреме на мача Дания – Финландия на Евро 2020 при резултат 0:0. Кристиан Ериксен падна безжизнен на терена като се наложи да получи медицинска помощ, в опит да бъде върнат към живота, след като колабира.

Малко повече от половин час след инцидента от УЕФА обявиха, че състоянието на Кристиан Ериксен е стабилизирано. Футболистът е в болница в съзнание.

Играчът на Интер се свлече на терена, без съприкосновение със съперник. В опит да достигне до топката той се строполи безжизнено на тревата.

Националът на Дания веднага получи медицинска помощ чрез сърдечен масаж.

Съпругата на Кристиан Ериксен също слезе на терена на стадион „Паркен“ в Копенхаген. Играчът беше изнесен на носилка от терена. Всички негови съотбориници го съпроводиха, без да се отделят от носилката и медиците.

10 минути след ситуацията реферът Антъни Тейлър изведе финландския отбор към съблекалнята.

Съдията на мача Антъни Тейлър е реагирал само 5 секунди след падането на футболиста на тревата. Капитанът на Дания Симон Кяер пръв се притече на помощ на своя съотборник, което може би се е оказало решаващо за спасяването на живота на полузащитника.

29-годишният Кристиан Ериксен е футболист на Интер и една от най-големите звезди на датския футбол в последните години.


image0 (9K)