Идея за почивните дни: Най- близките до България плажове в Гърция

Ако още не сте решили къде да почивате в предстоящите празнични дни- ето една идея: Тъй като прогнозата за времето в България е по- скоро есенна, времето в Гърция е подходящо – там този уикенд ще е слънчево и с температури от около 25°С. Лесно е да си организирате кратка екскурзия до топлите и чисти води на Бяло море. Ето кои са най- близките до България плажове, където може да сде насладите на почивката си от този петък до неделя.

[ad id=“226585″]
Плажът на Фанари
Само на около 50 км от ГКПП Маказа се намира китното селце Фанари. Фанари има няколко малки плажа в самото село, но истинската перла е една дълга плажна ивица извън него. Дългият плаж е награден със Син Флаг и предлага барове, кафета, душове, съблекални и съоръжения за водни спортове.

Безкрайните  плажове на Керамоти
Казват, че до Керамоти се намира най-хубавият пясъчен плаж на Балканите. Това е дивият плаж на врязалия се в морето полуостров. Ако предпочитате нещо по-цивилизовано – с кафета и шезлонги, то плажните ивици на Керамоти са достатъчно дълги за да предложат и това. Важно е да се отбележи, че от Керамоти има редовна фериботна линия до Тасос, която ще ви закара само за 30 минути до острова. Там има множество малки и по- големи плажове, чисто море и уютни таверни.

[ad id=“236993″]

Неа Перамос до Кавала
Неа Перамос се намира само на 330 км от София. Туристите, търсещи евтино обслужване и добро прекарване ще останат доволни от факта, че и тук, както на повечето места в Гърция, важи правилото за безплатни шезлонги и чадър срещу консумация.

Девственият плаж Амолофи –  до Кавала
В непосредствена близост до Кавала и само на километър от около Неа Перамос се намира един от най-плитките плажове в Северна Гърция. Амолофи е едно чудесно място за почивка.

Плажът на Паралия Офринио
На около 60 км от Кавала се намира Паралия Офринио, плажът на селцето не е твърде оживен, но може да се похвали с типичните беломорски достойнства – кристална вода и чист пясък.

Гьола на остров Тасос
Ако обичате скалите и търсите нещо по-диво, то това е вашият плаж. Гьола представлява естествена морска лагуна, издълбана от вълните на морето. Мястото е доста живописно, водата е кристална, а в нея може да се скача. До плажа се стига по черен път, близо до селцето Астрис, намиращо се в южната част на Тасос.

Плаж Пахис на остров Тасос
Пахис се намира на около 9 км от столицата Лименас. Чадъри и шезлонги са осигурени от плажните заведения и са безплатни при консумация. Наблизо има приятни места за хапване, а златистият плаж е заобиколен от дъхави борови дървета.

Източник: dir.bg


image0 (9K)