ИЗВЪНРЕДНО! Нинова обяви, че БСП напуска Народното събрание!

„Напускаме парламента до оставката на Галвчев. Ще участваме само в три заседания. Те са: гласуването на оставката на Главчев, гласуването на бюджета и вота на недоверие.

[ad id=“263680″]

Ще си платим глобите за неучастие в заседанията. Ще участваме в заседанията на комисиите. През останалото време всички депутати от БСП ще обикалят избирателните си райони и ще организират срещи, не само с нашите членове и симпатизанти, а с всички граждани“. Това обяви на пресконференция в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.
„Вчера беше много важен ден, свързан с българското председателство на ЕС. Кристиан Вигенин трябваше да предложи в пленарна зала декларация, в която заявявахме, че ще подкрепим действията на управляващите по време на българското председателство. Ние сме поели този ангажимент.

[ad id=“225664″]

Минути преди тази декларация Димитър Главчев отстрани лидера на най-голямата опозиционна сила. С тези си действия ГЕРБ внасят и нагнетяват напрежение преди българското председателство на ЕС. Те минират националното съгласие. На срещата с посланиците ще ги информираме за нашите приоритети при председателството и виждането ни за бъдещето на ЕС. Ще алармираме също така, че демокрацията в България се погазва грубо. Налага се цензура върху чужди мнения“, категорична беше Нинова.

http://BNews.bg


image0 (9K)