Изгонен или отзован е отец Паоло?

След клеветническите атаки и престъпни заплахи на националните предатели, загърнати в руски знамена и след воя на озверели и загубили човешки образ типове отец Паоло Кортези се връща в Италия. Очевидно от Ватикана са решили, че не могат да рискуват живота и здравето на своя служител в една озверяла страна и че сме напълно безнадежден случай.

От. Паоло Кортези (Otez Pavel) , вие направихте много, наистина много и посяхте семенцата на доброто и надеждата в много български сърца. Благодарение на Вас младите българи в Белене и околността научиха за концлагера, изграден от комунистическите престъпници, за страданията на жертвите им и за тези, които устояха на всичко, но останаха ЧОВЕЦИ.
Наистина е много жалко, че Ви изтеглят, защото съм убедена, че щяхте да посеете още много добри семена и да върнете българите към забравените християнски добродетели на предците им , на родителите им, на хората, които спасиха своите евреи през Втората световна война. Този народ с подменена памет и ценности не е напълно изгубен, но му липсват духовни пастири като Вас. На добър час, ще ни липсвате. С надежда за нови срещи!

Даниела Горчева – фейсбук профил


image0 (9K)