Изкъпи се, бе колега! Миришеш!

без вода

В рубриката „Изпрати новина“ на ЗАРАТА получихме оплакване от жител на старозагорското село Дълбоки, който, за радост с чувство за хумор, описва неволите на дълбочани относно недостатъчното водоподаване в селото.

Ето какво разказва мъжът:

„Искаше ми се да живея извън града – направих го. Купих къща в Дълбоки, преместихме се там и всеки ден пътувам до Стара Загора, за да ходя на работа. Всичко това добре, но от месец колегите ми започнаха да не ме пускат в офиса. Викат: Изкъпи се, бе колега. Миришеш!

Какво да ви кажа… Да бяхме поне на режим и да знаем, че примерно в 2 през нощта можем да развъртим всички кранове, за да се къпем, да перем, да мием чинии… За домати и краставици в двора не говоря изобщо. Отиде ми салатката! За това спрях и ракийката. Неволи…

А сега сериозно: Водата, която тече по чешмите в горния край на селото е много слаба. Като конец, когато изобщо я има. Говорил съм с комшиите около мен. И при тях е така. Не съм разпитвал собствениците на другите къщи надолу. И сега какво ще правим?! Така не се живее! Искам да съм чист, да ухая добре и колегите ми да не се отвращават от мен!“

Дежурният аварии във ВиК-Стара Загора отговори така на въпросите на нашия читател:

Няма авария в село Дълбоки, просто водата е малко и недостига. Помпите работят на максимална мощност. Друга е темата, че хората не се съобразяват с недостига и поливат насажденията си в дворовете, което още повече намалява налягането.


image0 (9K)