Здраве

Излекуваха от COVID 91-годишен с множество заболявания в Пловдив

Медици от COVID-отделението на УМБАЛ-Пловдив са спасили 91-годишен мъж с коронавирус и множество придружаващи заболявания, съобщи Нова телевизия. Според техни наблюдения няма друг такъв случай в цялата страна, където успешно да е излекуван и изпратен вкъщи в много добро състояние толкова възрастен човек.

Освен напредналата възраст, която е безспорен рисков фактор, болният е имал и множество съпровождащи заболявания като сърдечна, дихателна, бъбречна недостатъчност, захарен диабет, артериална хипертония. Или казано по друг начин – беше полимобриден пациент, казва един от лекуващите медици – д-р Живко Данчев.

Пациентът е приет в болницата в тежко състояние, защото като всеки човек на възраст над 90, е с отслабена имунна система и инфекциозните заболявания протичат по-тежко, казват от болницата.

„В хода нa лечението настъпиха и сърдечни усложнения, което още повече утежни клиничната картина. Справихме се, макар че се наложи да престои по-дълго време в отделението – около 20 дни, а не като останалите болни, които се възстановяват за около две седмици“, каза д-р Данчев.

Досега през отделението за COVID-19 са преминали 30 пациенти, от тях 24-ма са излекувани и изписани, в момента трима със съмнение за коронавирус, се изследват, за да се доуточни диагнозата.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Възкресение: Съпругът й я зарови жива, тя оцеля

Жената прекарала 12 часа под земята...

13 минути ago

Полицай застреля радикализиран тийнейджър, нападнал с нож човек

Нападението е в австралийския щат Западна Австралия...

16 минути ago

Внимание на Великден: Гърция, узо, калмари и солени глоби

Около милион българи са на път по празниците...

53 минути ago

Българският зет не стана кмет на Лондон

Браян Роуз се класира последен...

56 минути ago

И миряни от Румъния дойдоха на Царевец

Благодатният огън беше изнесен от храма "Рождество на Пресвета Богородица"....

един час ago
image0 (9K)