Колкото и да ни е тъжно да го признаем, много хора изневеряват на половинките си. Напоследък стават все по-популярни и тъй наречените “микроизневери”, които вече се проучват сериозно от западните психолози.

[ad id=“263680″]

1. Какво е “микроизневяра”?

Микроизневярата е поредица от уж незначителни действия, които показват, че човекът емоционално или физически е съсредоточен върху друг, а не върху партньора си. Лъжите за съществуването на странични взаимоотношения, общуването с бивши гаджета в социалните мрежи, кореспонденцията с някого без знанието на партньора – има много разновидности на тази мини-изневяра. Разбира се социалните мрежи и приложенията за запознанства са изиграли своята роля за разпространението на това явление. Но и преди тях сме разполагали с SMS, а още по-рано – с писма и бележки.

2. Може ли микроизневярата да разруши връзката?

За някои това е пряк път към пълноценната изневяра, когато лекото писмено общуване прераства в любовна връзка. Освен това серийният “микроизневеряващ” понякога се държи по-внимателно с партньора, изпитвайки известно неудобство пред него.

Но основният проблем е, че много хора изобщо не разбират, че изневеряват! Според тях коментарът или съобщението, адресирано до някой друг, не е голяма работа. Но всичките тези малки убождания издълбават пропаст във връзката и партньорът разбира, че нещо не е наред.

[ad id=“218001″]

Ако в двойката няма пълноценно и искрено общуване, тази странна ситуация може да продължава години наред.

3. И все пак – това изневяра ли е или не?

Трудно е да се отговори на този въпрос. В общия случай микроизневярата може да стане причина за тревога. Тя има потенциала да прерасне в пълноценна изневяра, а и като цяло тайните не спомагат за добрите отношения в двойката. Освен това романтичните стремежи към друг човек, дори и изразени в незначителни действия, вече са явен признак на изневярата.

4. Как да поправим нещата? Микроизневярата няма да разруши връзката, ако бъде спряна навреме.

Решението е просто – да си поговорите. Ако забележите подобно поведение у себе си, според специалистите можете да се спрете сами. Това няма да ви освободи от необходимостта да поговорите с партньора, но в резултат на диалога отношенията ви могат дори да се заздравят.

[ad id=“218548″]

Важно е също така да разбирате какво се смята за изневяра във вашата двойка и колко далеч можете да стигнете, без да прекрачите рамките на допустимото. Връзката между двама души се гради на доверието и уважението. Помислете добре дали за един “микрофлирт” си заслужава да изгубите това, което вече имате.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Ботев и ЦСКА 1948 с реми в битката за седмото място

Двата отбора не си вкараха гол на "Колежа"...

2 часа ago

Таро прогноза за 6 – 12 май

Ето какво показват таро картите...

3 часа ago

Арх. Здравков: ЦСКА все още няма разрешително за строеж

Жалба бави издаването му за строеж на новия стадион...

3 часа ago

Славия и Арда се занулиха на Овча Купел

"Белите" вече са без шансове за седмото място...

5 часа ago
image0 (9K)